Odp: sposoby na luz zaworowy
Ja się podepnę bo nie mogę wytrzymać . Mam gaz (sekwencja ) założony od 7 lat. Zrobiłem TYLKO na gazie 155000 km. - i co ?? - i nic . Jestem zadowolony , auto chodzi bez zmian . Miałem raz regulowane zawory - a raczej sprawdzane i niebawem planuję znów je sprawdzić - tu odpowiadam na wcześniejsze pytanie o uszczelkę , ja miałem jak napisałem raz sprawdzane zawory a po około roku wymieniany pasek rozrządu i za każdym razem uszczelka wróciła ta sama co była od nowości - i nie ma żadnych nieszczelności . A dla przeciwników gazu mam proste matematyczne zadanie , proszę sobie policzyć ile zapłacił bym przejeżdżając 155 tyś km na benzynie ?? wynik należy podzielić na 2 bo gaz zawsze kształtował się w cenie co najmniej połowę mniej niż benzyna , więc oszczędność jest spora około 15 tyś zł. - w razie czego zostanie na nową głowicę , pół nowego silnika i na inne rzeczy , no ale to w razie czego bo na razie się nic nie dzieje , a silniki co śmigają tylko na benzynie też się prędzej czy później remontuje.