View Single Post
Stary 11-09-2009, 19:32   #5
Andi
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Kłopot z odpaleniem

Cytat:
Napisał brono32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ja mam taki problem:

Mianowicie mam mondeo z 2002 roku TDDI i mam problem z zapalaniem tylko na cieplym silniku. Przy zimnym zapala bezproblemowo. Poczas zapalania silnika gdy jest ciepły, wskakuje tak na 400 obrotow potem po okolo 2 sekundach podnosi sie na 850 lub gaśnie Podczas gdy silnik ma 400 obrotow strasznie zgrzyta i piszczy, wiec szybko go gasze. Czesto juz przy drugiej prubie zapalenia wskakuje odrazu na 850 obrotów, a czasem musze go zapialic z 4 razy aby wskoczyl wkoncu na te 850 obrotow. Zauwazyłem ostatnio ze jak dluzej przytrzymam go na rozruszniku to wskonczy wkoncu na 850 obrotow ( nie zawsze) ale nie wiem czy to jest zdrowe dla silnika :/

Również prosze o pomoc!!!
Przy odpalaniu trzymaj rozrusznik do momentu aż dźwignie się wskazówka od obrotów, musisz na wyczucie, miałem tak samo, odkąd trzymam troszkę dłużej jest ok. Tak samo jest jak się nieumiejętnie ruszy i spadną obroty do ok. 500 - zgasić i zapalać od nowa.
lucek 23 - jakie masz obroty przy ojawach, które opisałeś?
Andi jest offline   Odpowiedź z Cytatem