View Single Post
Stary 15-09-2009, 19:43   #8
sstankie
ford::average

Imię: Sławek
Model: C-Max/Corsa/C-Max GRAND
Silnik: 2,0 TDCI 136KM/1,3CDTi 75KM/1.6EcoBoost 150KM
Rocznik: 2004/2009/2012
Domyślnie Odp: Kod błędu: P2437 Secondary Air Injection System Air Flow/Pressure Sensor Circuit

Na szczęście OK,

powodem problemów była jednak przepustnica powietrza z przodu silnika. Naprawiłem łopatki przesłon powietrza, ale nie doszczelniłem od dołu zaworu podciśnieniowego efekt: kiedy miało wchodzić turbo oba kanały dolotu powietrza były zamknięte (jeden już się zamknął, drugi nie mógł się otworzyć).

Póki co doszczelnione zawory paskami (zaciśnięte trytytki) i działają jak trzeba, wygląda paskudnie, ale za 1150 zł wytrzymam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Polecam mechaników z ul. Prymasa Tysiąclecia 40 (Warszawa), chłopaki najpierw myślą, potem grzebią, a dopiero na końcu kombinują co NA PEWNO trzeba kupić. Ceny - konkurencyjne. Wiedzą co to części oryginalne, ale też co to części używane i jeszcze do czegoś zdatne. Polecam. Mogę fołna dać jak ktoś zainteresowany.

Jak ktoś ma z samochodem podobny problem mogę spróbować zrobić zdjęcia z objaśnieniem.
sstankie jest offline   Odpowiedź z Cytatem