Temat: [2,0 i 2,2 TDCi] Mondeo nie ma mocy
View Single Post
Stary 17-09-2009, 11:30   #12
frey66
ford::beginner

Model: Mondeo MK III kombi
Silnik: 2.0 TDCi 115 KM
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Mondeo nie ma mocy

Witam !
Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł co może być przyczyna braku mocy - Turbo dziura. Po wejściu na 2 tys -ciągnie ale wydaje mi się że nawet tu nie ma takiego ciągu do przodu, ale przed 2 tys to masakra, włączając klimę stoi stoi stoi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ruszyło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mój problem powstał po wymianie końcówek wtrysków (sprężynka przy dodaniu gazu itd.... w końcu nie odpalał) błędy P1631,P1211,P0251 .
Po odebraniu auta zauważyłem że auto nie zbiera się juz jak wcześniej. Wróciłem do warsztatu zero błędów, auto pali, po katowaniu autka wywala w końcu błąd recyrkulacji spalin P0404.
Sprawdzony i wyczyszczony zawór EGR, wymiana węza przy zaworze EGR, wyjęty wyczyszczony kolektor dolotowy, czujnik przepływu powietrza przy intercoolerze - hym czy to jest przepływomierza? a może czujnik ciśnienia bezwzględnego w kolektorze dolotowym ? , Turbo obraca sie ładnie bez zgrzytów i wibracji, na przewodach od podciśnienia i nadciśnienia czuć przepływ .

Obroty delikatnie unoszą się i spadają !

Jestem już u kresu zdrowia i nerw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Może ktos jeszcze cos doradzi co dalej sprawdzać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez frey66 ; 21-09-2009 o 14:41
frey66 jest offline   Odpowiedź z Cytatem