Witam. Jestem tu nowa, mam nadzieję, że trafiłam z pytaniem i nie mylę postów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Posiadam piękne mondeo z 2.0TDDI 90KM kombi, i chcę zastosować chiptuning. Większość firm oferuje przyrosty średnio 310Nm/116KM. Słyszałam (na tym forum m.in.), że wersja 90KM nie różni się niczym od 115konnej(ta sama pompa, turbo, intercooler), tylko oprogramowaniem. Czy to prawda? Skoro tak, to mogłabym skorzystać z chipu dla wersji mocniejszej i podciągnąć do 330NM/140KM? Jedynie co zauważyłam to w mocniejszym jest przepływomierz za puszką filtra powietrza a ja w słabszym tego nie mam. Czekam na odpowiedzi, najchętniej specjalistów. Nie chciałabym, żeby mi silnik eksplodował w drodze do domu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie chcę przy tym dużo tracić na paliwie i żywotności, głównie zależy mi na dużym momencie obr., żeby sprawniej wyprzedzać te przeklęte tiry. Ewentualnie jaką firmę chwalicie? Pozdrawiam!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.