Temat: [Mondeo 2007-2014] Lista ewentualnych usterek
View Single Post
Stary 21-09-2009, 10:11   #1141
andree74
ford::average

Imię: Andrzej
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Nowe Mondeo - lista ewentualnych usterek

Cytat:
Napisał azet Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
co do akumulatora, niby pokazywał że rozładowany, ale odpalił bez problemu, może i trzeba uważać i komputer dmucha na zimne.
moze to nie moj dzial ,ale sie wtrace: Ja tez tak mialem ze mi pokazywal co jakis czas taki komunikat i zaraz potem odpalal bez problemow. Głownie dzialo sie tak kiedy sobie radyjko gralo dluzej na postoju. Final byl taki ze ktoregos dnia akumulator odmowil poslugi tzn. krecil ale nie byl na tyle mocny zeby samochodzik zapalil. Po podpieciu prostownika na okolo 30 minut oczywiscie odpalil bez problemu i potem jezdzil ,ale ....po tym epizodzie sprawdzilem jednak akumulator. Moj okazal sie juz byc na tyle zasiarczonym ze nawet doladowywanie prostownikem nie pomagalo mu osiagnac jego prawidlowych parametrow.Wiec jesli komus taki komunikat wyswietli sie to dobrze jest uwierzyc w niego i jednak zajrzec pod maske i sprawdzic tzw. bakterie (zwlaszcza kiedy samochodzik jest uzywany na krotkich odcinkach lub tez gdy nam zapoda taka inf. np. ziomowa pora).Oczywiscie u kolegi nie musi tak byc jak u mnie. W moim przypadku komputer pokazal prawde tylko (ja) wlasciciel mu nie uwierzyl

Ostatnio edytowane przez andree74 ; 21-09-2009 o 10:21
andree74 jest offline   Odpowiedź z Cytatem