Witam.
Dobrze, że jest to forum
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ile to się o fordzie można dowiedzieć, oczywiście MKIII.
Od jakiegoś czasu mam problem z centralnym zamkiem od strony pasażera z przodu.
Wszystkie zamki zamykają się i otwierają prawidłowo, ale ten w prawych drzwiach nie.
Rozebrałem zatem drzwi, okazało się, że siłownik od centralnego zamka jest za materiałem wygłuszającym przyklejonym do drzwi...
Oczywiście musiałem delikatnie oderwać wygłuszacz ile potrzeba, no i dostałem się do siłownika, podłączona jest jedna kostka z 3 kabelkami, chciałem ja wyjąć, aby oczyścić, sprawdzić napięcie i niestety bez skutku...
Potem zaczęło się ściemniać, więc założyłem klapę drzwi i przyszedłem szukać jakiegoś schematu siłownika, czy cokolwiek, aby dowiedzieć się jak zdjąć tą kostkę.
Czy ktoś wyjmował kostkę z 3 kabelkami z siłownika centralnego zamka w fordzie MKIII?
Może jakieś zdjęcie, albo wskazówka, domyślam się, że jest tam jakiś zatrzask, ale go nie widziałem i nie wyczułem, ściemniło się.
Ktoś wymieniał sam siłownik?, próbowałem go wymontować, odkręciłem sporo śrubek, niestety siłownika nie dałem rady odłączyć.
Podsumowując ten przydługi post, czy ktoś może podać wskazówkę, jak wyjąc kostkę z siłownika lub jak wymontować cały siłownik? Wtedy będę mógł sprawdzić napięcie na kostce i coś pokombinować, może tez komuś tu pomogę.
Z góry dziękuje, pozdrawiam.
Mariusz.