Cytat:
|
Ktoś pisał o montażu panelu LCD na podsufitce, rozmawiałem o tym z gościem który montuje systemy audio-video w samochodach i zwrócił mi przy tym uwage na jedną rzecz. Otóż wszystko fajnie jak jeździmy swoim Maksiem do tzw. "usranej" śmierci ale co w momencie sprzedaży samochodu? Owszem możemy odpiąć panel z podsufitki i przenieść go do innego pojazdu ale wtedy zostaje nam w tym miejscu dziura - uszkodzona podsufitka, no chyba że nowy nabywca nam więcej za pojazd zapłaci. Wg niego lepszym rozwiązaniem i to niewiele droższym jest montaż niezależnych paneli LCD w zagłówkach foteli przednich. Też pomysł. Ale niech każdy wybiera sam :-)
|
To ja pisałem arczi_75. Też o to zapytałem i rozwiązania są 2 stosowane przez klientów. Albo chamska zaślepka albo jakaś chińszczyzna za 500 zł, a ten sprzęcik przenosisz do kolejnego samochodu.
Przemyślałem to i wydaje mi się, że jest to lepsze rozwiązanie z monitorem po środku.
Wyższość polega na tym, że w zagłówku zamontujesz maks 7", a w esiu chyba niecałe 6", bo małe zagłówki.
A tu masz 10", do tego można dołożyć 5 słuchawek bezprzewodowych. No i zawsze parę zł taniej i zabierasz do kolejnego auta.
Jest jeszcze kwestia, że masz zasłonięty widok w lusterku, ale na szczęście boczne duże.
Jak zamontuję to pochwalę się zdjęciami.