Ja też mam 2,0L MK1 gaz już 2 lata i 40 tyś km. Lubryfikator to strata kasy i dodatkowy kłopot z częstszym czyszczeniem krokowca, no i kasa za litr tego cuda 70 zł.Warunek to dobra instalka(sekwencja, plus dobre-szybkie wtryski) i ktoś kto potrafi ją poprawnie zamontować.Auto dobrze zrobione powinno działać na dwóch rodzajach paliw bez problemu (niektóre zakłady wciskaja kit, że ten typ tak ma że nie chce jeździć dobrze na benzynie)Dobrze dobrana i wyregulowana instalacja daje wyraźne odczucie mocy gaz-benzyna, na korzyść benzyny.Prawidłowe serwisowanie w następnej kolejności zwróci się bezawaryjną jazdą.Ja mam spalanie średnio z częściowym zużyciem PB ok 10-11 L na 100km, benzynki palił w takich samych warunkach ok 9L.Wystarczy przeliczyć koszty PB-LPG 40zł/20zł w uproszczeniu.Pozdrawiam zagorzałych przeciwników LPG.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Focus C-MAX TDCI,FF1 2,0L LPG,ASTRA F 1,4L LPG,FIAT CC 0,7 LPG, VW T4 2,5L LPG(w ciągłej eksploatacji przez pracowników),jak na razie najwięcej wydałem na TDCI jeżdżę sam(remonty i obsługa)