Temat: [Focus 1998-2004] raz odpala a raz nie odpala
View Single Post
Stary 24-09-2009, 22:30   #2
mag-yk
ford::beginner

Model: ford focus
Silnik: TDDI
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp:raz odpala a raz nie odpala

RATUNKU POMOCY!!!!! NIKOGO NIEMA W ETERZE
FOCUSIDŁO PADŁO.
Wybrałem się na przejażdżkę po naszych POLSKICH „autostradach” stanąłem pod komisem i nie odpala. Odczekałem 30 min. odpalił, przyjeżdżam pod dom gaszę chcę ponownie go odpalić i padł. Zdjąłem przewody paliwowe z filtra paliwa i go kręcę (pewnie go zapowietrzyłem). Zakładam przewody paliwowe i go kręcę. Odpinam przewód paliwowy OUT łączący pompę paliwową z filtrem i podpinam szlaufik do pompy. Szlaufik do butelki i go kręce widać że pompa ciągnie bo powietrze w przewodzie się porusza. I nie gada. Padł akumulator!!!!! Następny dzień akumulator naładowany, odkręcam przewody łączące pompę z wtryskami kręcę i z przewodów troszku pokapuje ropa z pianą. Tyle z pamiętnika młodego mechanika.
Teraz pierwsze pytanko czy ktoś wie jak odpowietrzyć pompę paliwową albo jak domowym sposobem ją sprawdzić i drugie pytanko mój motor to 55KW czyli 75KM czy pompa paliwa będzie pasowała od 90 KM. Trzecie pytanko czy możliwe żeby pompa paliwowa psuła się etapami lub jakiś czujnik psuł się na raty. Wszelkie sugestie oraz podpowiedzi mile widziane bo jak nie to te ohydną FOKĘ spalę. Pozdrawiam.
Ps. Jeżeli masz fokę to zastanów się czy jej nie utopić.

Ostatnio edytowane przez SRS ; 23-01-2016 o 20:59
mag-yk jest offline   Odpowiedź z Cytatem