Temat: [Mondeo 2007-2014] Opinie, uwagi o silniku 2.0 Duratec 145KM
View Single Post
Stary 25-09-2009, 02:03   #238
Rijndael
ford::professional

Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
Domyślnie Odp: [MK4]Właściciele MK4 silnikiem 2.0 Duratec 145KM łączmy się!

Cytat:
Napisał pyrzynap Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
panowie mam pytanie jakimi błędami jest obdarzony wynik pomiaru na hamowni podwoziowej V-tech, mam taki wynik jak juz wcześniej pisalem przedstawiłem w Fordzie i dupa - odpisali że tylko hamownia silnikowa daje odpowiedź, a podwoziówka to tylko pogląd i nie stanowi dowodu w dochodzeniu prawdy cod o mocy i momentu (...)
Niestety mają racje, bo hamownia podwoziowa mierzy tak naprawdę moc na kołach, a moc na silniku bardziej z tego wylicza niż mierzy... Teoretycznie producenci podają zwykle dopuszczalny błąd pomiaru w granicach 1% ale dużo zależy od osoby przeprowadzającej badanie...

Te 17 Nm to niby sporo, ale to tylko jeden pomiar... nie wiadomo na ile dokładny. Zresztą taka różnica na pewno nie spowodowałaby 3 sekund straty przy sprincie do setki...

Może za dużo oczekujesz od tego auta? 2.0 w dużym i ciężkim Mondeo to sensowne minimum do wygodnej jazdy, rakieta to nigdy nie będzie...
Rijndael jest offline   Odpowiedź z Cytatem