Nie ma wyjścia zanim wątek zostanie pocięty będziemy pisać tutaj
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A więc byłem w moim ASO w Gdyni i nie jest łatwo - kolega powiedział, że nie ma oprogramowania z tempomatem (jedyne wyjście to zgrać z innego podobnego modelu z takim samym silnikiem i tempomatem i kombinować u mnie).
Zadzwoniliśmy do Forda Polska Serwis, a Ci powiedzieli, że to nie pierwsza prośba o tempomat i tego oprogramowania nie udostępnią nawet gdyńskiemu ASO (co za pie...lone ....uje - kupuję auto za 100 tys. i nie mogę wgrać innego softu bez zgody centrali - pierwszy duży minus dla Ford Polska).
WNIOSKI: Ford pewnie ma interes, żeby kupować tempomat za ponad tysiaka z cennika, niż go potem dużo niższym kosztem dograć (przyciski do kierownicy da się zdobyć przecież na dzień dzisiejszy - resztę mamy fabrycznie zainstalowaną).
Strzeszku - możesz podać skąd załatwiłeś oprogramowanie z tempomatem (które ASO w Polsce posiada kopie). Być może w Twoim ASO były spoko cfaniaki i zgrali soft z tempomatem z różnych modeli, które były w serwisie lub nowych zanim wydali klientom. Brawo za bystrość dla tych ludzi.
Jestem gotowy na wiosnę (przed wakacjami) pojechać na drugi koniec Polski po tempomat, zanim wyruszę w wakacyjne podróże po całej Europie, a jak nie to po drodze w Niemczech jeszcze popytam.