Temat: [Fiesta 2008-2012] Dźiwny dźwięk po puszczeniu sprzęgła
View Single Post
Stary 01-10-2009, 20:21   #1
Nomad512
ford::amateur

Model: Fiesta
Silnik: 1.3
Rocznik: 2004
Question Problem z pedałem sprzęgła

Parę dni temu coś strzeliło w moim sprzęgle i biegi zaczęły ciężko wchodzić (wsteczny ze zgrzytem). Mój mechanik stwierdził, że to mogę naprawić tylko w ASO bo oni mają taką część. Chodzi o taką sprężynę, która... no właśnie nie wiem czy jest konieczna do zamontowania. Z pedału sprzęgła wystaje bolec, na który jest nasunięta plastykowa część. Teraz kiedy nie ma tej sprężyny ta część zsuwa się z bolca i wtedy sprzęgło "nie do końca chwyta". JEdnak tą część można ręcznie nasuwać na bolec i przez pewien czas biegi działają znakomicie. W ASO ta część kosztuje 28 zl ale wymiana tego to 1,5 godziny. Zaśpiewali mi za całość 250zl. Zablokowałem tą plastikową część taśmą i wydaje mi się, że to wystarcza. Moje pytanie to czy ta sprężyna jest konieczna do zamontowania??? Jeśli nie to zaoszczędzę 250zl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Dodam, że byłem w ASO, mechanik oglądał to sprzęgło i stwierdził, że wyleciała sprężyna i mogą mi to zamontować.

Ostatnio edytowane przez Nomad512 ; 01-10-2009 o 20:23
Nomad512 jest offline   Odpowiedź z Cytatem