View Single Post
Stary 02-10-2009, 08:40   #1
Krzys.
ford::average

Model: Mondeo MK3 Kombi
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2002
Question Małe pytanie o centralny zamek i autoalarm.

Witam koledzy.
Ponieważ nie za długo jestem użytkownikiem ( od miesiąca ) Mondeo mam pytanka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Czy przy zamknięciu zamka od środka po stronie kierowcy powinno momentalnie zamknąć wszystkie drzwi? U mnie czasem zamyka , czasem nie ale z reguły żeby zamknęło trzeba to zrobić dosyć intensywnie z użyciem lekkiej siły ( mówie o przełączeniu przełącznika nad klamką ).

Drugie pytanie o alarm.
W zakładzie z alarmami podłączyli mi alarm Seo Concerto. Problem jest taki, że jak zamknę auto pilotem od alarmu to pozamyka się i jest cacy oprócz tego, że nie nie włącza rygla drzwi tylko zamyka, nawet jak jest włączona funkcja rygla w alarmie ( dwa impulsy przy zamykaniu - jest to zawarte w programie alarmu ). Jak otwieram autko to w 80% przypadków zamki się otworzą i po sekundzie zamykają się ponownie a alarm jest już rozbrojony. Czy szukać problemu w zamku czy to cos jest skopane z podłączeniem alarmu? Czasem jak po takich cyrkach zamykam auto z pilota od alarmu to nie pozamyka drzwi wogóle.
Dodam, że jak otwieram lub zamykam zamek z pilota kluczyka to nie ma najmniejszych problemów z otwieraniem lub zamykaniem łącznie z ryglem.
Gdzie szukać przyczyny? Sam mechanizm zamka po stronie kierowcy?
Dzięki za podpowiedzi.
Krzys. jest offline   Odpowiedź z Cytatem