Odp: [Mk4] - stylizacja Mondeo
Racja,
Rzeczywiście mowa miała być o stylizacji. Ale miałem na myśli względy czysto ekonomiczne. Takie rzeczy są po prostu drogie (mówię o wybajerzonych światłach, które oprócz tego że mają fajnie wyglądać, to jeszcze spełniać najsurowsze europejskie normy techniczne). Te koncepcyjne cudeńka pokazywane na wystawach są robione ręcznie i kosztują miliony, więc tam dizajnerzy mogą zaszaleć, niestety później brane są pod uwagę względy ekonomiczne.
Pakiet stylizacyjny do Mondeo kosztuje 7000 zł, a więc użytkownik Forda bardzo rzadko go kupuje. Przynajmniej ja mam takie wrażenie bo widzę takie wersje może 3 razy w miesiącu, a przejeżdżam codziennie 40 km przez centrum Warszawy obok setek "zwykłych" MK4. Pakiet Individual, który kosztuje ok 14000 zł też jest bardzo fajny ale widziałem go tylko na zdjęciach. Wniosek jest taki że uźytkownik Mondeo raczej szuka dużego, wygodnego i fajnie jeżdżącego samochodu w rozsądnej cenie i nie zamierza dopłacać do wyglądu aż takich pieniędzy, chyba że jest zagorzałym fanem tego modelu i stać go na takie fanaberie. Specjaliści od marketingu bardzo dobrze o tym wiedzą i dlatego nam nie proponują takich bajerów.
Pozdrawiam
Andes
|