Odp: Przyciemnianie szyb
robimy male ot, ale to dziala w obie strony. gdybysmy trzymali sie przepisow nie bylo by czego egzekwowac... do idealu daleko mi brakuje jednak coby hipokryzja nie zalatywalo nie robie tego za co sam wyklinam innych (na drodze) a autko staram sie trzymac w takiej kondycji i stanie aby przeglad przechodzilo nawet u najbardziej upierdlowigo mechanika w stacji kontroli. nie jest to wiele jednak gdyby kazdy trzymal sie wylacznie tych dwu zasad bylo by u nas wiele bezpieczniej.
mozna to przecie pociagnac dalej - skoro nie przestrzegam zasady o nieprzyciemnianiu bocznych szyb bo uwazam ze jest do d to czemu mam przestrzegac tej o niemodyfikowaniu lamp? jak sobie pomaluje tylne sprayem pod kolor nadwozia a ktos mi w sloneczny dzien zrobi z tylka garaz to przecie jego wina? albo xenony sobie wstawie bo przecie wiem najleepiej ze nie oslepiam innych i normalnie moge sie zabrac samemu za konstruowanie reflektorow lepiej niz hella, a jak ktos w nocy na waskiej miejskiej drodze oslepiiony przez moje "cudo" potraci pieszego to przecie jego wina?
wymieniac moge tak jeszcze dlugo - tylko czy jest sens skoro i tak zaraz ktos powie ze nie mam racji, ze sie wymadrzam albo zachowuje sie jak ksiadz wykladajac kazania, bo przyszlo nam zyc w spoleczenstwie gdzie kazdy wie wszystko najlepiej, kozaczy i pokazuje ze jest naj, ponad, jak to umie kombinowac ze skoro inni moga to ja tez etc itp
koniec ot
|