View Single Post
Stary 05-10-2009, 10:26   #100
zember
ford::beginner

Model: Mondeo Titanium 5d TANGO
Silnik: 1.8 TdCi
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: [MKIV] 1.8 TDCi - po 20.000 km i 4 miesiące

Być może Twój egzemplarz był faktycznie od razu nieudany. Bo w sumie ostatnio nie słychać zbyt wiele o padających wtryskach czy turbinach w TdCi.

Ale jeżedżenie do serwisu na gwrancji co dwa tygodnie z drobiazgami też mi się nie bardzo uśmiecha. Już to kiedyś przechodziłem po zakupie nowej 307. Kupuję auto po to żeby nim jeździć a nie po to żeby spędzać wieczory w serwisach. W raporcie awaryjności DEKRA 2009 mondeo wypada przeciętnie z bezawaryjnością na poziomie 77%.

Już mam mętlik w głowie od tego wybierania. Mondeo mi się bardzo podoba wizualnie i wyposażeniowo. Drugą opcją którą rozważam jest Skoda Octavia (tak, wiem że to niższa klasa). Inne autka z różnych powodów odpadły. Octavia jest tańsza, ma sprawdzony silnik, bezawaryjność na poziomie 88%, ale jest taka ugrzczniona i uporządkowana. Zero "chemii" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jest taka "dziadkowa" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zember jest offline   Odpowiedź z Cytatem