Cytat:
to jest zegar do sterowania suchym (powietrznym) ogrzewaniem nie za bardzo chyba sie nada ale nie jestem pewny. Jeszcze jedno pytanie po co dowalać koszta z tym zegarem przecież można wsadzić zwykły klawisz np podświetlany tak mam niestety w najnowszych karetkach w firmie
|
No ten mój fachowiec powiedział, że dzięki temu zegarowi mogę nastawic 3 czasy kiedy uruchomi mi się dogrzewacz. Tam jest kalendarz, czyli mogę ustawic sobie żeby w środę o 6:30 włączył się dogrzewacz.
Oczywiście ten fachowiec jest na liście autoryzowanych serwisów eberspeacher na stronie www, zakładam, że wie co robi i co można zrobic. Powiedziałem mu co ja chce uzyskac i zaproponował mi właśnie ten zegar.
A ja chcę uzyskac to, że wpiszę sobie tam żeby uruchomił mi się dogrzewacz o 6:30 rano i tak codziennie mogę sobie to programowac.
Natomiast jak to zrobic, żeby dogrzewacz chodził na zgaszonym silniku, to myślę, że ten fachowiec wie.
To jest taka mini przeróbka na ogrzewanie postojowe, bez uruchamiania dmuchaw w climatronicu. Chodzi mi tylko o samo podgrzanie płynu w obiegu.
Zaznaczę, że nie mam dodatkowego akumulatora pod siedzeniem i fachowiec mówił, że długo akumulator w komorze silnika nie pociągnie jak to wszystko by się pouruchamiało (dogrzewacz + dmuchawy).
Naprostujcie mnie, jeśli źle myślę.
No i pytanie ponawiam o podłączenie zegara: czy nawet ten oryginalny zegar-sterownik nad lusterkiem, jest podłączany do komputera głównego czy bezpośrednio do dogrzewacza?
Proszę o podpowiedź.