Temat: [Mondeo 2007-2014] rolety szyby boczne tył oryginały
View Single Post
Stary 06-10-2009, 17:27   #34
brystol
ford::average

Imię: Michał
Model: Mondeo[MkIV]
Silnik: 2.0 TDCi 140 KM
Rocznik: wrzesień 2009
Domyślnie Odp: rolety szyby boczne tył oryginały

Cytat:
Napisał PAFFCIO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jeżeli prawdą jest, że drzwi są "przygotowane" fabrycznie do montażu rolet w każdym egzemplarzu.....
Ponoć to prawda, nawet ASO tak zeznaje.
Cytat:
Napisał PAFFCIO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to zakupiłbym oryginalny mechanizm roletki, plus maskowincę na drzwi , plus haczyki i montaż zrobił sam.
W ASO mówią tak: potrzebne są rolety, haczyki z ramką w okna oraz całe boczki drzwi tylnych. Koszty per drzwi wynoszą: Rolety 275 zł, haczyki z ramką około 150 zł i teraz boczki - nie wiem ale szacuję na min. 800 zł, robocizna wychodzi około 375 zł za drzwi.
Jasne, że gdyby mieć dostep do tańszych części to cała zabawa byłaby dużo tańsza. Facet który mówił mi ASO o montażu rolet ocenił czas montażu na godzinkę do max półtorej. Widziałem na forum, że niektórzy z was rozbierali juz tylne drzwi w mondeuszu więc na tej podstawie można ocenić "wiarygodnośc" informacji z ASO, przynajmniej jezeli chodzi o czas...
brystol jest offline   Odpowiedź z Cytatem