View Single Post
Stary 06-10-2009, 19:43   #28
blur
ford::advanced

Model: był :(Mondeusz ST 220
Silnik: 3 lytry ;)
Rocznik: 11.2004
Domyślnie Odp: MK3 a felgi 18"

Cytat:
Napisał Rijndael Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziury masz tylko w mieście? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po za tym nie o rozwalenie felg chodzi tylko o przyczepność, twarde zawieszenie i szerokie opony poprawiają przyczepność na równej autostradzie, ale na dziurawej drodze z koleinami wręcz przeciwnie. Tak samo jak w deszczu czy na śniegu.

W naszych warunkach jedyną w zasadzie zaletą konfiguracji w stylu 225/40/R18 jest fajny wygląd. Cała reszta to wady...
A ja uważam, że wszytsko zalezy od kierowcy. Jak się trafi koleś z ułańską fantazją na miarę Kościuszki, ale totalny bezmózg to takiemu nic nie pomoże i każde koło rozpierdzieli momentalnie.

Na dobrą sprawę ile mamy tego śniego w ciągu roku ? Jak jest cieżko albo jestem na nartach to zakładam łańcuchy i się nie pierdziule.
Co do deszczu, to dobra opona 18" będzie lepsza niż jakiś cudak na 16".
Ponadto ... jakoś trzeba przenieść tą moc na kółka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Kiedyś w moim TDCI potrafiłem na 3 biegu na 16" kręcić na mokrym kołami ... na feldze 17" już mi się to nie udało.

Ponadto z mario13 stawiamy sobie na parkingu auta na 18" i jest fajno Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ... wieś patrzy i podziwia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Czyli jak ktoś lubi 16" niech kupuje, a jak chce mieć trakcję, lekki lansik i ... świeże plomby w zębach ... to spokojnie niech zakłada 18" ... kto natomiast lubi speców od kręgosłupa ... to polecam zawias -50 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ... czyli dla każdego coś miłego

pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez blur ; 06-10-2009 o 19:45
blur jest offline   Odpowiedź z Cytatem