Dzięki za Wasze opinie. Ja też uważam że Octavia II powinna być znacznie tańsza niż obecnie kosztuje w salonach. Wogóle mnie to auto nie pociąga. Jeździłem wczoraj Mondkiem i jestem nastawiony bardzo pozytywnie do tego samochodu.
Mam jeszcze wątpliwość odnośnie różnicy silnika 1.8 a 2.0 tdCI. Wcześniej byłem zdecydowany na ten mniejszy z racji ceny niższej o 7000, w zasadzie porównywalnych osiągów w przyspieszaniu (różnica wg katalogu wynosi 1s) i braku DPF. Natomiast wczoraj miałem możliwość przejechania się obiema wersjami silnika i muszę powiedzieć że jednak kultura pracy 2.0 jest znacznie lepsza. Na wolnych obrotach praktycznie nie słychać silnika czego nie można powiedzieć o 1.8. W trakcie przyspieszania również jest dużo ciszej. A 1.8 jak był zimny to klekotał jak transit
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pytanie do posiadających silnik 1.8 (jak w temacie) - czy w codziennym użytkowniu macie takie przemyślenia że trzeba było jednak dołożyć i wziąć 2.0?