Temat: [Galaxy 2000-2006] Navi MFD w 2001
View Single Post
Stary 09-10-2009, 16:32   #6
l2000
ford::beginner

Imię: Łukasz
Model: Focus MK3
Silnik: 1,6
Rocznik: 2013
Smile Odp: Problem z Navi MFD w Galaxy MK2 2001

Cytat:
Napisał Stefano Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Masz nizej rozkład pinów w MFD i 6000 CD.
Sygnał Gala w normalnym podpieciu fabrycznym w MFD jest na pinie nr 1 dolnej kostki i jak masz podłączone to przez dobrego czlowiekla od audio to ci napewnmo tego pinu nie zostawił wolnego, bo to złacze odpowiada za podgłasnianie radyjka podczas przspieszania samochodu.
W kostce do radyjka 6000 CD sygnał GALA jest na pinie nr 1 rzędu C.
Ale chcąc skorzystać z tego syglału GALA do ruchu mapy i kursora auta na niej, to w nawigacji trzeba to podpiąć do 26 pinowej kostki MFD, pin nr 5.
Mozna tam dać też sygnał z pompy ABS, lewe kolo.
Aj, biorą za to 50 zeta na Alledrogo...
Wielkie dzieki jestes WIELKI STEFANO !!!! Skąd bierzesz te wszystkie schematy??? Pozazdrościć. Pan elektryk pozostawil tylko ten jeden kabelek (opisany jako AVC) i go nie podłączył (ech) bo nie wiedziałdo czego on służy. Dzis dzwoniłem do ASO VW - koszt samego zlącz 26 pin 24 zł wiec zamawiam cały kabelek na allegro. Ale mam jeszcze kilka pytań. Cały ten nazwijmy to patent z sygnałem Galla ma zastąpić oryginalny sygnał podawany z pompy ABS (tak przynajmniej sie doczytałem) Pytanie które mi się nasuwa to czy mozna i ewentualnie jak poprowadzic wiązkę z pompy abs do komputera (liczniki) aby miec dokładniejszy sygnał przemieszczania sie samochodu (np gdzy jedziemy w tunelu i nie ma innych danych). A moze fabrycznie gdzies jest taki przewód w standarcie. I druga sprawa - rozumiem ze skoro w tej chwili nie ma tego syganłu to i navigacja sie nie zcisza i podgłaśnia ale - mam jeszcze problem z ustawieniem dzwięku w samej navi. Audio z radia zagłusza polecenie głosowe z navigacji. Czy jest to zle podłączona navigacja czy tylko jakies zaawansowane ustawieniea audio w samej navi.

Pozdrawiam
Łukasz
l2000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem