Cytat:
|
Masz nizej rozkład pinów w MFD i 6000 CD.
Sygnał Gala w normalnym podpieciu fabrycznym w MFD jest na pinie nr 1 dolnej kostki i jak masz podłączone to przez dobrego czlowiekla od audio to ci napewnmo tego pinu nie zostawił wolnego, bo to złacze odpowiada za podgłasnianie radyjka podczas przspieszania samochodu.
W kostce do radyjka 6000 CD sygnał GALA jest na pinie nr 1 rzędu C.
Ale chcąc skorzystać z tego syglału GALA do ruchu mapy i kursora auta na niej, to w nawigacji trzeba to podpiąć do 26 pinowej kostki MFD, pin nr 5.
Mozna tam dać też sygnał z pompy ABS, lewe kolo.
Aj, biorą za to 50 zeta na Alledrogo...
|
Wielkie dzieki jestes WIELKI STEFANO !!!! Skąd bierzesz te wszystkie schematy??? Pozazdrościć. Pan elektryk pozostawil tylko ten jeden kabelek (opisany jako AVC) i go nie podłączył (ech) bo nie wiedziałdo czego on służy. Dzis dzwoniłem do ASO VW - koszt samego zlącz 26 pin 24 zł wiec zamawiam cały kabelek na allegro. Ale mam jeszcze kilka pytań. Cały ten nazwijmy to patent z sygnałem Galla ma zastąpić oryginalny sygnał podawany z pompy ABS (tak przynajmniej sie doczytałem) Pytanie które mi się nasuwa to czy mozna i ewentualnie jak poprowadzic wiązkę z pompy abs do komputera (liczniki) aby miec dokładniejszy sygnał przemieszczania sie samochodu (np gdzy jedziemy w tunelu i nie ma innych danych). A moze fabrycznie gdzies jest taki przewód w standarcie. I druga sprawa - rozumiem ze skoro w tej chwili nie ma tego syganłu to i navigacja sie nie zcisza i podgłaśnia ale - mam jeszcze problem z ustawieniem dzwięku w samej navi. Audio z radia zagłusza polecenie głosowe z navigacji. Czy jest to zle podłączona navigacja czy tylko jakies zaawansowane ustawieniea audio w samej navi.
Pozdrawiam
Łukasz