Cytat:
|
W schowku nie potrzebuję jasnego światła, bo tam ani nie siedzę, ani nie chawtuję
W bagażniku też potrzebuję tyle oświetlenia aby wyjąć rzeczy
|
Nie będę się kłócił, ale widzę, że kolega tutaj bardziej chce narzucić innym swoje zdanie niż wyrazić własne zdanie na dany temat. Wyraź swoje zdanie, bez obrażania innych ok?
Tylko jedna kwestia: Jeżeli Tobie wystarcza fabryczne oświetlenie bagażnika (to małe szkiełko z żarówką 5W wciśnięta w boczek - tak btw. większość światła wpuszczane jest do wnętrza tego boczka niż do bagażnika) to jesteś albo bardzo mało wymagający - wyciągasz z bagażnika tylko kurtkę, albo otwierasz bagażnik tylko w dzień lub w oświetleniu go przez zewnętrzne czynniki (garaż, lampy uliczne).
Dla mnie dodatkowe oświetlenie diodowe to po prostu wygoda przy mniejszym zużyciu prądu.
Cytat:
|
Napisał artutrek
Wnętrze samochodu nie służy do czytania książek
|
...Tobie nie służy....
Cytat:
|
Napisał artutrek
a do pracy przy samochodzie można wziąźć latarkę / lampę.
|
...pewnie, w końcu można w zęby ją chwycić. Po co ułatwiać sobie czasem życie, skoro można pod górkę...
EDITED:
Wszystkie zamontowane diody u mnie (a jest ich dużo) zużywają mniej niż jedna (jedna!!!) żarówką podświetlająca kabinę. Nie ma co tu wyliczać, ale czemu nie skorzystać z tego, jak coś mam mniejszym kosztem niż poprzednie rozwiązanie?
@krzysiek.sm: no niestety, porządne diody nie są tanie. Daj znać do czego potrzebujesz, to postaram się podesłać Ci namiary na konkretne modele. Rozeznasz się w cenie. Ale póki co, z podświetleniem zegarów ja sobie dałem spokój...