Temat: [Galaxy 2000-2006] Navi MFD w 2001
View Single Post
Stary 10-10-2009, 10:48   #11
l2000
ford::beginner

Imię: Łukasz
Model: Focus MK3
Silnik: 1,6
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Problem z Navi MFD w Galaxy MK2 2001

Cytat:
Napisał Stefano Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sygnał Gala załatwia sprawę na 100 % i mapa jak i kursor będą się prawidłowo przemieszczać. Jesli nie miałeś w aucie fabrycznie zainstalowanej navi, to we wiązce nie masz kabla z sygnalem ABS lewego kola, wiec nie ma sensu dla twojego bezpieczeństwa przy tym grzebać.
Automatyczne podgłaśnianie radia i nawigacji synałem GALA, w związku z szybkoscią auta, masz na dolnej kostce navi pin nr 1.
Pytasz o zagłuszanie lektora navi, przez radio?
Wejdź w ustawienia > audio i tam masz z od góry do dołu, rózne dźwieki, telefon, TMC, CD i inne, gdzieś na dole jest nawigacja, jedziesz prawą gałką, podswietlasz co trzeba i przesuwasz na skali podswietlony kursor w prawo, jak bedziesz to robił to lektor bedzie cały czas gadał słowa; "głośniej:, a drugą stronę - "ciszej" i zostaw tak jak ci pasuje.
Nie wiem czy masz na płycie z mapą polskiego lektora, zalezy też jaki masz w nawigacji ustawiony język. No i czy masz w tej MFD spolszczone Menu.
Pozdr.
Dzięki bardzo za wszelkie informacje. Navi mam z polska mapą ale samo menu jest niestety po angielsku. Widziałem ze na allegro oferowana jest zmiana na polskie menu ale 200-250 zł to jak na razie zbyt dużo. I tam juz sie wykosztowałem na navi i montaż. A może wiesz jak można samemu zmienic menu nawigacji na polskie?

Pozdrawiam
l2000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem