View Single Post
Stary 10-10-2009, 22:27   #1
Kaczaza
ford::amateur

Imię: Piotr
Model: Chrysler Town&Country
Silnik: 3,8
Rocznik: 2008
Domyślnie Mondeo MKIII 2.0 l - Problem z LPG

Witam serdecznie. Wczoraj zakupiłem mondziaka 2.0l z Włoską instalacją BRC (zakładana we włoszech w 2002). Poruszając sie po mieście wszystko smigało jak należy. Niestety na powrocie do domu poza miastem przy prędkości około 90 km/h przełączało go na beznyne.

Od razu zajechałem na powrocie do gazownika, który wykonał ze mną wszelkie pomiary itp. Powiedział że coś odcina gaz. Posprawdzał jakies kostki i tym podobne rzeczy i stwierdził, ze prawdopodobnie komputer jest zawilgocony i tworzy sie tam jakiś "zimny lut" co powoduje przełączanie z gazu na benzyne. Dowiedziałem się, że tych komputerów już prawktycznie nie ma i że będę musiał go naprawić (wysuszyć).

Czy ktoś miał podobną sytuacje? Gdzie mogę szukać nowych lub używanych komputerów? Gazownik powiedział też, że jak takie komputery były dostępne to koszt takiego sięgał okolo 1 800 zł Shocked

Załączam fotki komputera. Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie moge znaleźć taki egzemplarz (nowy albo używany) zeby tylko zobaczyć cenę.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Proszę o opinie i porady.
Kaczaza jest offline   Odpowiedź z Cytatem