różnią się tym że formula E to półsyntetyk a Formula F to pełny syntetyk.
W przypadku Mondeo ma to duże znaczenie ponieważ jak wiadomo Mondeo ma bardzo wąskie kanaliki więc rzadszy olej posiada lepszą penetrację.
Najważniejesz to lać dobry olej i już. Fordowski nie jest zły, to że sa lepsze to każdy wie - ale wie również to, że są i lepsze auta niż Mondeo - i co z tego wynika??? moim zdaniem nic lub niewiele. Ja w sojej mondzi mam Liqui Moly dla Ford i jestem zadowolony (jak go wlałem miałem wrażenie że silnik sympatyczniej brzmiał w porównaniu z Formula E z Forda).
Jednak uważam że cena Liqui jest do zaakceptowania. Nie polecam słuchania oszołomskich (wg. mnie oczywiście) tekstów jak to piękny jest np. Motul bo to cyt. olej wyczynowy.
A ja się zapytam a jakie to z mondeo TDci auto wyczynowe??? z jego 115 lub 130 KM i na dodatek jeszcze kombi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Fakt ciągnie ok jak się depnie i ma się drogę przed sobą ale byle bzyczek z większym silnikiem ma lepsze przyśpieszenie i tez tak ciągnie, generalnie ścigać się nim nie za bardzo da.
Formula F to optymalne rozwiązanie a jak kogoś stać to niech sobie zaaplikuje do Mondzi lepszy olej ale w granicach cenowego rozsądku (czyli ok. 150 - 160 zł za 5-litrową bańkę).