Temat: [Focus 1998-2004] Dobre wycieraczki
View Single Post
Stary 14-10-2009, 22:49   #28
voyteck79
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Dobre wycieraczki

Witam wszystkich.
Powiem wam, że pracowałem 2 lata jako inż. jakości w valeo i wiem, że wszystkie pióra dostępne w sklepach motoryzacyjnych i marketach to są odpady, które zalegają magazyny. Raz do roku przychodzi przedstawiciel hurtowni czy marketu i skupuje po cenie złomu wszystko jak leci. Motorcraft to też valeo tylko, że z odpowiednim nadrukiem. Pierwszej jakości idą na montaż do nowych aut lub do salonów samochodowych jako części zamienne.

Prawda, że nie wszystko to scrap i czasem można kupić cos sensownego. Najważniejsza jest guma (termin ważności do roku od momentu produkcji) starszych nie kupujcie. Montowane są 2 rodzaje gum francuskie z Issuar oraz niemieckie z Bietigheim i te właśnie polecam - maja charakterystyczny zapach ostry Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Te francuskie w zapachu bardziej słodkie jakby perfumowane.
Jeśli chodzi o flat blade'y to odradzam na zime - zdecydowanie lepiej radzą sobie tradycyjne - bez plastikowych pałąków.
Mam nadzieje, że wam to w czymś pomoże

Pozdrawiam
voyteck79 jest offline   Odpowiedź z Cytatem