Cytat:
|
Koledzy poratujcie proszę poradami:
1. Odkręciłem od tyłu i wyjąłem te odbłyśniki, bo u mnie również ksenony świeciły słabiutko, właściwie gorzej niż źle. Delikatnie przetarłem je szmatką, nic nie uszkodziłem ale widać że tuż przy otworze wejściowym jest wypalone tak ze 2 cm2 - czy to już się nadaje do regeneracji - czy też jakiekolwiek przypalenie (chodzi o przypalenie odbłyśnika do żywego) bez względu na powierzchnię dyskwalifikuje jego dalsze użytkowanie i warto regenerować?
2. Jak się ma sprawa z tymi firmami regeneracyjnymi - tylko Poznań wchodzi w rachubę, czy też zna ktoś inne sprawdzone adresy (najlepiej w obrębie województwa podkarpackiego)?
|
Też miałem takiej samej wielkości wypalenia w odbłyśniku. Po naprawie jest dużo lepiej, więc polecam. Znalazłem zakład w Kobyłce (pod Warszawą) który zajmuje się regeneracją (tel 506 134 247 lub 22 786 23 86). Za oba odbłyśniki zapłaciłem 60zł
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czyli dużo taniej niż w Poznaniu. Co do trwałości to nie wiem jeszcze, bo robiłem to miesiąc temu. Czas całej operacji to 24h, z wysyłką oczywiście dłużej. Pozdr