Temat: [Mondeo 2000-2007] ksenony
View Single Post
Stary 18-10-2009, 18:37   #44
Kubulsen
ford::average

Model: Mondeo Mk III GHIA, Kuga 2019
Silnik: benzyna 2,0 + LPG, 1,5 Ecoboost 150 KM
Rocznik: 2004, 2019
Domyślnie Odp: ksenony

Dzięki kolego Kordyl za informację. Rzeczywiście cena jest bardzo zachęcająca. Jutro do nich zadzwonię. Mam nadzieję tylko, że istnieje możliwość wykonania tego bez konieczności osobistej wizyty. W internecie jest wiele ofert firm zajmujących się metalizacją próżniową, lecz najlepiej wysłać do kogoś sprawdzonego. Zatem spróbuję do tej Kobyłki.

No, udało się, "nowe" odbłyśniki dzisiaj do mnie trafiły z powrotem. Robota wygląda na dobrze wykonaną, mam nadzieję, że z trwałością będzie równie dobrze i nowa warstwa aluminium ani się nie złuszczy, ani za szybko nie przepali. Zatem na chwilę obecną mogę z czystym sumieniem polecić Pana z Kobyłki. To bardzo konkretny a zarazem miły facet. Wszystko da się uzgodnić telefonicznie. Nie trzeba samemu jeździć - można odbłyśniki wysłać pocztą. No i cena - rzeczywiśnie baaaarrrdddzzzooo konkurencyjna w porównaniu z tą z Poznania.

Mam tylko jedno pytanie. W całym tym zamieszaniu "rozbiórkowym" zapomniałem jak mają być położone te dźwigienki w przesłonach w reflektorze - te którymi możemy ustawić wersję na europejską i angielską. Czy dobrze pamiętam: lewy reflektor (po stronie kierowcy) dźwigienka w dół, a prawy (od pasażera) - dźwigienka w górę?? Czy tak ma być?
Po ich odkręceniu od odbłyśnika "bawiłem" się tymi przesłonami i w rezultacie czego zapomniałem jakie teraz one mają mieć prawidłowe położenie - ratujcie koledzy, bo jutro chciałem wszystko skręcić z powrotem.

Ostatnio edytowane przez Kubulsen ; 26-10-2009 o 23:31
Kubulsen jest offline   Odpowiedź z Cytatem