View Single Post
Stary 19-10-2009, 14:11   #7
mkaminski100
ford::expert

Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
Domyślnie Odp: olej sie nei nagrzewa, kontrolka swiec zarowych w czasie jazdy sie swieci... PRO

Podalem tylko swoja opinie. Jezeli ktos chce cos usunac to opisuje problem dokladnie, sprawdza co mu ludzie poradza i wstrzymuje sie do wizyty w serwisie.
no ale dobrzem, niech bedzie dla potomnych:
-temperatura - termostat - przy podnoszacej sie wskazowce trzeba sprawdzic gumowa rure wychodzaca z termostatu (w TDDI aluminiowy element z przodu silnika). Jezeli wskazowka nie jest prawie pionowo to rura moze byc co najwyzej letnia. Jezeli jest goraca to termostat do wymiany.
-kontrolka swiec - odczytanie bledow przez tryb serwisowy licznika. Szukanie na forum jak to zrobic zajmie mi tyle samo czasu co zainteresowanemu, wiec odsylam do "szukajki".
- dymienie ze "swiec" (mysle, ze bardziej wtryski) to wg mnie wypalenie podkladek pod wtryskami, ale moze byc milion innych powodow (odma, zwarcie itd). Bez dokladniejszej informacji mozna tylko wrozyc.
- rozumiem, ze ciotka kupila auto, ale sprawdzanie czy i jak bylo bite warto zrobic PRZED a nie PO zakupie. Wystarczylo zainwestowac cale 70zl w miernik grubosci lakieru, lub chocby zapytac sie na forum. Nawet ciotka potrafi go obsluzyc i moglaby uniknac nieswiadomego zakupu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mam nadzieje, ze teraz choc jedna osoba kupi miernik przed wyjazdem na ogladanie auta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez mkaminski100 ; 19-10-2009 o 14:14
mkaminski100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem