Temat: [Mondeo 2000-2007] Olej silnikowy ale jaki
View Single Post
Stary 21-10-2009, 14:06   #530
ethernal
ford::professional

Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: [Mk3] Olej silnikowy ale jaki

Cytat:
Napisał luk006 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki za odpowiedź.
No właśnie, tylko jak sam napisałeś u Ciebie wcześniej zawsze był syntetyk 5W30, natomiast ja nie wiem co było nalane i obawiam się czy wlewając 5W30 nie zaszkodzi to silnikowi... Może ktoś jeszcze coś poradziGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To co wcześniej lałem, czyli Formula E 3W30 to był (na 99%) półsyntetyk, a teraz dopiero jest syntetyk (Valvoline DuraBlend FE 5W30) i nic złego się nie dzieje a przejechałem 8-9tyś km (wcześniej pisałem ze ok 6 tyś km, ale wczoraj to sprawdziłem jest między 8-9tyś km od wymiany) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Niech Ci ewentualnie dobry mechanik sprawdzi stan silnika + turbina.
Pozdrawiam
ethernal jest offline   Odpowiedź z Cytatem