Tomek Eska MK7 ze tak zapytam, nie lepiej bylo od razu kupic esa w lepszej wersji niz teraz sie bawic z przerobkami
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Poza tym na wszystkie Twoje pytania sa juz na forum odpowiedzi, trzeba troche poszukac
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ad 1. Wspomaganie kiery: Moze byc problem z tego wzgledu, ze masz wlasnie 1.3 pod maska, a ja sie nie orientuje czy blok tego silnika jest przystosowany do przykrecenia pompy wspomagania, poza tym trzeba by zmienic maglownice, dolozyc czujnik, a napewno Twoj ECU go nie obsluguje, najlepiej to robic swapa na 1.8 RKC
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ad 2. Elektr. szyby - to nie jest problem, kupic silniczki wiazki albo zrobic samemu, no chyba ze to auto ma wiazki w co szczerze watpie, najwiekszym problemem tu moze sie okazac skrzynka bezpiecznikow, bo moze byc nie przystosowana do tego, co wiazaloby sie z wymiana skrzynki od np. wersji ghia, tylko ze trzeba trafic skrzynke z takim samym numerem jak swoja.
Ad 3. Halogeny: patrz wyzej na Ad 2.
Ad 4. Klimatyzcja: patrz wyzej na Ad 2. poza tym przy klimie i z 1.3 pod maska pod gorki nie dasz rade podjechac.
Ad 5. Licznik z obrotkiem: wejdz w moj profil, tam sa fotki to zobaczysz, ze mozna, jest troche kombinacji ale sam montaz licznika zajal mi 2 godz. (nie jestem elekrykiem), tu masz co i jak zrobic:
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=33989 Jesli chodzi o samo dzialanie obrotka, to musisz poszukac postow nt. temat. Niektore esy mialy odpowiedni kabel w kostce i tylko trzeba licznik przelozyc i po temacie, w innych trzeba dolozyc kabel.
Pozdrawiam