View Single Post
Stary 29-10-2009, 07:02   #3
elmer-83
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 1,8TD
Rocznik: 1995
Domyślnie Odp: Dziwne szuranie (tylko jak zimny) po umyciu silnika:/

No właśnie też tak pomyślałem i przy 2 rozbiórce rozrządu popsikałem sprayem do pasków klinowych bo tylko coś takiego miałem w garażu. Pomogło na bardzo krótko wiec pomyślałem że to nie to:/ Ale zobaczę jeszcze z tym mydełkiemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A teraz pytanie z innej beczki by nie zaczynać nowego tematu.
Do czego służy sterownik silnika w dieselku??
Dzis rano jak wracałem z pracy silnik zgasł i nie chciał zagadać:/
Otwieram maskę i patrze a przewody idące do tego sterownika przetarły się o koło pompy wspomagania:/ nie założyłem osłony bo myślałem że jeszcze będę rozbierać i szukać przyczyn szurania.

Co robić:/ Jestem elektrykiem i troche znam się na silnikach, wiec wykombinowałem kawałek przewodu (znalazłem w schowku a moja narzeczona mówiła bym tam w końcu posprzątałGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) Jednak bałagan czasem się przydajeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podłączyłem na krótko cewkę odcinającą paliwo do plusa i odpalił. Dojechałem do domu i tak się zastanawiam do czego on bo idzie do niego kupa kabli i poco skoro starczył kawałekGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
elmer-83 jest offline   Odpowiedź z Cytatem