Samopoziomowanie - ksenony - pytania - ale czy bedea odpowiedzi?
Witam, szukalem na forum i szukalem ale mam jeszcze pytania,
czy ktos sie oreintuje czy system samopoziomowania ksenonow byl montowany od zawsze? czy byl od zawsze w mondeo? czy moze ktos wie czy np w mercedesie okularniku (od zawsze pamietam tam ksenony) byl system samopoziomowania od zawsze? skoro to jest tak genialne to czemu nie montuja tego w nowych samochodach gdzie jest soczekwa do zwyklej zarowki halogenowej - koszty???.
Mam u siebie w mondeo zalozone orginalne ksenony ale pojawil sie wczoraj peroblem z przegladame, na kazdej stacji diagnostycznej pytali sie gdzie mam spryskiwacze i samopoziomowanie. Spryskiwacze sa do zorbienia tanszym lub drozszym kosztem, ale samopoziomowanie - czy to jest potrzebene? Kazdy zdrowo myslacy kierowca wie po co sluzy pokretlo do ustawiania swtiale, jak sie zalduje to sie obniza, a zreszta przy ksenonie widac to idelanie bo jest linia granicy swiatla.
Reasumujac: czy ten system samopoziomowania goscil z kseonnjami od zawsze? moze macie stycznosc z innymi markami, np volvo, renault gdzie tez juz od dluzszego czasu montoja kseonyn i to bez soczewek, ja te systemy dziala tam,
Czy ten system jest dynamiczny (sprawa ustawienia co jakis czas) czy statyczny (ustawia sie jak wlanczamy swiatla a jak dosiada sie pasazerowie i bagaz to juz sie nie poprawi to wtedy bede oslepial wszystkich)?
pozdrawiam
Jarek