View Single Post
Stary 30-10-2009, 18:00   #133
ee811

Domyślnie Odp: CB Radio - Fordklubowicze w akcji?

Cytat:
Napisał franczesko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ee811 To wynika z tego ze jak kupiłem Unidena przed wycofaniem homologacji to co mam go teraz nie uzywac?
Jeśli kupiłeś kiedy były legalne to masz mieć homologacje i wozić razem z radiem. Jeśli ktoś myśli że uniden to tańszy president to się myli . President to firma francuska a uniden pochodzi z ameryki północnej i usa . Na podstawie umowy między tymi dwoma firmami powstało kilka urządzeń lecz president wycofał się z kooperacji a unidenowi zostały się licencje na kilka cb i tyle .Nie ma żadnych podobieństw oprócz wyglądu w częsci elektronicznej unideny mają szersze filtry i gorszej jakości podzespoły bo tam są mniej surowe normy odnośnie harmonicznych, skrośnych itd . Jeśli ktoś używa urządzeń nie dopuszczonych na terenie RP lub UE robi krzywdę przede wszystkim innym użytkownikom eteru. Tyle ode mnie więcej się na temat unidena nie będę wypowiadał bo nie którzy są niereformowalni.Wole mieć ONWE ale z homologacją.Jeśli ktoś będzie przejeżdżał koło mnie chętnie służę pomocą kogo gdzie i ile kanałów słychać w górę lub w dół.

Ostatnio edytowane przez ee811 ; 30-10-2009 o 18:02
  Odpowiedź z Cytatem