View Single Post
Stary 30-10-2009, 20:49   #34
jackoba1
ford::advanced

Imię: jacko
Model: MAZDA 6/KA
Silnik: CiTD/Endura
Rocznik: 2005/1997
Domyślnie Odp: Jakiego forda probe wybrać 2.0 czy 2.5 V6

Cytat:
Napisał Friday71 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po drugie jesli dymi po odpaleniu przez chwile to uszczelniacze zaworowe

Przy zuzytych pierscieniach bedzie palil olej caly czas
kolego przeczytaj ten watek od poczatku bo mi sie nie chce którys raz powtarzac to moze bedziesz wiedzial cos wiecej o silnikach mazdy- TO NIE JEST SILNIK FORDA, a o tym ze to są walniete pierscienie olejowe a nie uszczelniacze zaworowe moge sie z Toba zalozyć o pieniądze. I nie obrażaj mnie bo mialem 2 mazdy z tymi silnikami i wiem co pisze, poztym jestem fanem tej marki(mazdy) i na temat tego silnika i mazdy wiem naprawde dużo. A twoj post jest identyczny jak diagnoza słabego mechanika który nigdy nie naprawiał mazdy z tym silnikiem, tylko ze po wymianie uszczelniaczy rozłozy rece.I prosze nie lejcie mobila 15w40 do tego silnika... ( jak by były walniete uszczelniacze zaworowe to kopcil by tez przy przegazówkach i na wysokoch obrotach a w tych silnikach to nie wystepuje)
ponizej wstawiam link ze strony mazdaspeed dla kolegi aby poczytal o tych silnikach montowanych w Probiaku i o problemach z kopceniem ( w linku jest poruszony temat rowniez silnika o oznaczeniu KL( 2,0 KL w probe nie wystepował 2,5kl rowniez montowany w Probe) ale to inna bajka oraz FS i FP(rożnia sie pojemnoscia ale to ten sam silnik) z ktorym to jest najwiecej problemu z kopceniem po odpaleniu), dla niewtajemniczonych polecam z uwagą czytać posty kolegi JAKSA który prowadzi serwis Mazdy
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=5044

Ostatnio edytowane przez jackoba1 ; 30-10-2009 o 22:32 Powód: dodanie linku
jackoba1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem