Cytat:
|
Po drugie jesli dymi po odpaleniu przez chwile to uszczelniacze zaworowe
Przy zuzytych pierscieniach bedzie palil olej caly czas
|
kolego przeczytaj ten watek od poczatku bo mi sie nie chce którys raz powtarzac to moze bedziesz wiedzial cos wiecej o silnikach mazdy- TO NIE JEST SILNIK FORDA, a o tym ze to są walniete pierscienie olejowe a nie uszczelniacze zaworowe moge sie z Toba zalozyć o pieniądze. I nie obrażaj mnie bo mialem 2 mazdy z tymi silnikami i wiem co pisze, poztym jestem fanem tej marki(mazdy) i na temat tego silnika i mazdy wiem naprawde dużo. A twoj post jest identyczny jak diagnoza słabego mechanika który nigdy nie naprawiał mazdy z tym silnikiem, tylko ze po wymianie uszczelniaczy rozłozy rece.I prosze nie lejcie mobila 15w40 do tego silnika... ( jak by były walniete uszczelniacze zaworowe to kopcil by tez przy przegazówkach i na wysokoch obrotach a w tych silnikach to nie wystepuje)
ponizej wstawiam link ze strony mazdaspeed dla kolegi aby poczytal o tych silnikach montowanych w Probiaku i o problemach z kopceniem ( w linku jest poruszony temat rowniez silnika o oznaczeniu KL( 2,0 KL w probe nie wystepował 2,5kl rowniez montowany w Probe) ale to inna bajka oraz FS i FP(rożnia sie pojemnoscia ale to ten sam silnik) z ktorym to jest najwiecej problemu z kopceniem po odpaleniu), dla niewtajemniczonych polecam z uwagą czytać posty kolegi JAKSA który prowadzi serwis Mazdy
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=5044