Cytat:
|
Mam zamiar wymienić wszystkie wtryski w moim fordzie i zastanawia nie jak można odróżnić wtrysk regenerowany od nowego , to dość istotne bo cenowo prawie się nie różnią - nowe od 630 do 1300 po regeneracji 500 do 590. Z tego co czytam na forum to regenerowane chodzą około 10000km. Kiedyś dzwoniłem do sprzedającego wtryski po 650zł z takim pytaniem , usłyszałem że po regeneracji mają zielony pasek skrót REG no i wyglądają na stare.Może macie jakiegoś dostawcę sprawdzonego to dajcie namiary.
|
Masz regenerowane i refabrykowane. Te pierwsze poznasz od razu, bo są lekko oczyszczone ale poza końcówką i zaworem zostaje stara obudowa (najczęściej nosząca ślady korozji). Tu wszystko zależy od tego kto robił, więc jest ryzyko.
Refabrykowane mają naklejkę "Remanufactured" i są sprzedawane jako "nowe" przez Delphi czy Forda, więc historie o tym jakoby mają mniejszą trwałość można włożyć między bajki. Mają to samo co nowe. Nie mają żadnych śladów używania i mają nową kalibrację.
Ja kupiłem w kartonikach Forda, zafoliowane z naklejką "DELPHI REMANUFACTURED". Cena 320 Funtów. Zdjęcia wrzuciłem chyba nawet w tym wątku. Montując "nowe" wstryski w Fordzie masz prawie pewność, że dostaniesz właśnie takie, tylko, że naklejka "Remanufactured" jest na tyle nisko, że jest kompletnie niewidoczna.