Widać źle patrzyłeś.
Oryginalne wtryski sprzedawane w sieci Ford to mają oznaczenie np. 4S7Q9K546BD a regenerowany RM4S7Q9K546BD (to RM to właśnie Remanufactured). Takie wtryski nie mają żadnych naklejek i są pakowane dokładnie tak jak wszystkie inne nowe czyli: woreczek i pudełeczko. Generalnie większość wymienianych elementów np. na gwarancji w ASO jest z oznaczeniem RM (tak forda wychodzi taniej, i dotyczy to nawet pomp CR). Wystarczy uruchomić Ford Ecat i tam to wszystko jest. Masz rację w tej kwestii ze ford nie informuje klienta czy włożył nowiusieńkie czy też RM.
Jeśli regeneracji dokonuje Delphi Service to zasada jest ta sama co w Delphi (czyli winni zrobić to zgodnie z procedura Delphi - oczywiście zasady to jedno a życie to drugie stąd też ceny spadły bo nie stosują do końca procedur).
Wtryski z Forda mają oznaczenie Forda czyli posiadają dwa kody przykład:
Ford: 4S7Q-9K546-BD
Delphi: EJDR00504Z
to są te same wtryskiwacze i można je stosować zamiennie (mimo że na korpusie będa miały jak widać różne oznaczenia). Nie wiem czy na wtryskiwaczach rozprowadzanych przez Delphi jest oznaczenie Ford.
hmmm... czy gdzies napisałem że Ford robi wtryskiwacze?? Cena wtrysku nowego i RM jest prawie taka sama (różnica coś około 80 zł netto - według Ford Ecat). Wierz mi że większość okazyjnych cen to nie są kontrakty brokerskie tylko własnie zazwyczaj to coś co zniknęło z półek w Ford
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dowód: poproś kogoś o bardzo atrakcyjnej cenie o fakturę (choć oczywiście zdarzają się wyjątki).
Problemem w trwałości nie jest kodowanie. Problemem jest ich jakość (a właściwie jej brak). Nie wiem czy pamiętasz ale jak wprowadzano silnik 2.2 to Ford szumnie ogłosił że wtryski w tym silniku sa już dostosowane do polskiego paliwa - jakaś paranoja.
W systemach CR Bosch nie ma aż takich problemów mimo że przecież to tak samo delikatne urządzenia. Jeśli to byłby problem kodowania to znaczyłoby że Ford nie umie robić aut kompletnie bo awarie zdarzały się nowym autom wyjeżdżającym z salonu. Jasno należy powiedzieć że układ CR Delphi z lat 2001 - 2003/4 to bubel.
Nowe, nie regenerowane prosto z Delphi kosztują (cena z dziś z allegro za komplet z fakturą) 3 tys.