Cytat:
czy znasz jakieś technologiczne uzasadnienie tego, że wtrysk bez nadanego kodu padnie szybciej niż ten z nadanym? Ja jakoś nie mogę znaleźć uzasadnienia,.. oprócz oczywistego marketingu f-my Delphi. Wtryskiwacz pracuje w bardzo różnych warunkach. Czy otwarcia w przedziale pewnie w przedziale 300-600 mikrosekund,.. ciśnienie paliwa ok. 280-1400 bar. Czy wtrysk będzie miał nadany kod czy nie wciąż będzie pracował w tych granicach i to w bardzo małych odchyłkach od tego z nadanym kodem. Więc proszę o technologiczne uzasadnienie - czemu padnie szybciej? Chyba tylko dlatego, że w Delphi tak twierdzą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Ja nie piszę co twierdzi Delphi a co działo sie z wtryskami. Delphi jest producentem więc ich się warto zapytać. Po co pisać co twierdzi Delphi skoro tu mieszkają lepsi fachowcy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No i najważniejsze w tej dyskusji to fakt, że każdy ma swoje, jedynie słuszne zdanie. Jedni twierdzą, że nic nie trzeba robić tylko wymienić podzespoły, inni, że Delphi źle regeneruje wtryski i padają po 10 tys km. Wychodzi, że jedynie słuszne są chałupnicze naprawy lub jedynie fabrycznie nowe wtryski.