View Single Post
Stary 31-10-2009, 20:03   #3
swirkopiotr
ford::amateur

Model: Ford Mondeo
Silnik: turbodiesel 1998cm duratorq
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Nawigacja denso ikona braku sygnału gps

[MK3] Ford Mondeo 2003 TDCI...No to nie jesteś z tym problemem już sam. Już mi doradzano aby ciąć kabel (jakiś cienki czarny koncentryk) przy czytniku DVD (bagażnik) i połączyć "na krótko" inną antenę GPS za 30zł i ponoć się to sprawdza. Ja wybrałem inną drogę i kupiłem nową stopkę (250zł) na dach z systemem nawigacji. Przy demontażu starej stopki było widać znaczne utlenienie aluminiowej spodniej części. Sama płytka wewnątrz nosiła już też znaczne utlenienie ( elektrokorozja). Po zamontowaniu nowej problem się nie rozwiązał i jestem wku... Element ten składa się z dwóch części...stopka wchodzi w inną metalową kostkę już wewnątrz samochodu, z której na stałe są wypuszczone trzy przewody, dalej przebiegające przez prawy słupek, i znikające w desce rozdzielczej. Uważam to za ogromny feler w wykonaniu FORDA. Jestem w kropce. Myślę jeszcze o rozebraniu tej kostki, która jest jakby zespolona fabrycznie na amen( polak sobie da radę), ale nie ulega wszelkim wątpliwością fakt, że nie jest ten układ szczelny na warunki atmosferyczne.
swirkopiotr jest offline   Odpowiedź z Cytatem