Odp: Nawigacja denso ikona braku sygnału gps
[MK3] Ford Mondeo 2003 TDCI...No to nie jesteś z tym problemem już sam. Już mi doradzano aby ciąć kabel (jakiś cienki czarny koncentryk) przy czytniku DVD (bagażnik) i połączyć "na krótko" inną antenę GPS za 30zł i ponoć się to sprawdza. Ja wybrałem inną drogę i kupiłem nową stopkę (250zł) na dach z systemem nawigacji. Przy demontażu starej stopki było widać znaczne utlenienie aluminiowej spodniej części. Sama płytka wewnątrz nosiła już też znaczne utlenienie ( elektrokorozja). Po zamontowaniu nowej problem się nie rozwiązał i jestem wku... Element ten składa się z dwóch części...stopka wchodzi w inną metalową kostkę już wewnątrz samochodu, z której na stałe są wypuszczone trzy przewody, dalej przebiegające przez prawy słupek, i znikające w desce rozdzielczej. Uważam to za ogromny feler w wykonaniu FORDA. Jestem w kropce. Myślę jeszcze o rozebraniu tej kostki, która jest jakby zespolona fabrycznie na amen( polak sobie da radę), ale nie ulega wszelkim wątpliwością fakt, że nie jest ten układ szczelny na warunki atmosferyczne.
|