View Single Post
Stary 03-11-2009, 11:51   #5
swirkopiotr
ford::amateur

Model: Ford Mondeo
Silnik: turbodiesel 1998cm duratorq
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Nawigacja denso ikona braku sygnału gps

Osoba z Gdańska, która sprzedała mi mapę polski doradzała mi cięcie i zakup dowolnego modułu GPS łączonego "na krótko" w bagażniku pod odpowiedni przewód czytnika DVD. Na wstępie już wyszło, przy próbie konfiguracji, że nie pokazuje się właściwe miejsce aktualnego położenia, i po przejściu do menu diagnostycznego wyszło, że w pozycji LEV, w wierszach wyświetlają się zera. Znaczy to tyle, że sygnału nie ma. Nie lubiałem, nie lubię i nie będę lubieć prowizorek. Dokonałem zakupu stopki 230 + koszty przesyłki, zmieniłem i szlak mnie trafił. Nie działa!!! Zbieram natchnienie na to, że rozp...... te aluminiowe gniazdo, w które wchodzi stopka GPS. Nie ukrywam, że mam nerwa na podwykonawców FORDA, którzy stworzyli ten "wzorcowy" i "niezawodny" system Telematics. W gruncie rzeczy to nie jedyny mój problem. Próbuję doszukać się gdzieś anteny FM, bo radio też odbiera dennie (jak całe to moje DENSO, nie licząc zmieniarki 6x CD + 1 MP3 zintegrowanej, no i oczywiście dynamika dzwięku jest zupełnie przyzwoita), bo jak mi już wiadomo ta dachowa ma niby służyć w połączeniu z telefonem GSM. A jak to usprawnię, i się okaże, że dokładność tych map w wydaniu polsim jest taka, jak opisywana w forum (denna jak DENSO), to mój "zachwyt" sięgnie zenitu. Poza tym DENSO samochód jest zajefajny. Automat ma już 188 tys. i hula bez zarzutu. 130 źrebaków pod maską zupełnie też mnie satysfakcjonuje. Pozdrawiam forumowiczów. Jak uporam się z problemami to dam znać.
swirkopiotr jest offline   Odpowiedź z Cytatem