View Single Post
Stary 04-11-2009, 14:58   #37
Cooba-mak
ford::amateur

Model: Focus hatchback
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Problem z odpalaniem 1.8 TDCI

Cytat:
Napisał Kmicic_1982 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A problem byłtylko przy zimnym silniku i temp na dworze ponizej 10 stopni czy caly czas?
No i czy tez to bylo takie "kaszlenie" silnika przed uruchomieniem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.??
Ja mam dokładnie takie objawy.
- dłużej kręci
- zapala jakny na raty - jakby się dusił - efekt jakby miał za mało paliwa
- po zapłonie przez chwilę poszarpuje

Potem sie uspokaja i do rana mam spokój.

Bylem już kilka razy w serwisach i wymieniłem m.in. dwumasę. Upierali się że powoduje problemy z zapłonem (SIC!). Ostatnio usłyszałem że pompa paliwowa podaje za małe ciśnienie przy zapłonie. Ale jak pytałem czy wymienić to nie chcieli sie podjąć bo "pompa jest dobra" :/

Załamałem ręce zabrałem od nich auto (ASO Inowrocław) i dałem do ASO Bydgoszcz. Tam wstępnie powiedzieli że ciśnienie na cylindrach za niskie ale że musza jeszcze na zimno sprawdzić. Wczoraj dzwonili że jednak ciśnienie jest OK (ufff) i że okazało się że mam padnięty rozrusznik.

100% rozrusznik i nic innego - żadna pompa - Taka jest ostatnia wersja.
Czekam teraz na zamówiony rozrusznik i w piątek mam odebrac uto. Zobaczymy. Obym miał już spokój bo walczę z dziadem od pół roku... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cooba-mak jest offline   Odpowiedź z Cytatem