Cytat:
A problem byłtylko przy zimnym silniku i temp na dworze ponizej 10 stopni czy caly czas?
No i czy tez to bylo takie "kaszlenie" silnika przed uruchomieniem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.??
|
Ja mam dokładnie takie objawy.
- dłużej kręci
- zapala jakny na raty - jakby się dusił - efekt jakby miał za mało paliwa
- po zapłonie przez chwilę poszarpuje
Potem sie uspokaja i do rana mam spokój.
Bylem już kilka razy w serwisach i wymieniłem m.in. dwumasę. Upierali się że powoduje problemy z zapłonem (SIC!). Ostatnio usłyszałem że pompa paliwowa podaje za małe ciśnienie przy zapłonie. Ale jak pytałem czy wymienić to nie chcieli sie podjąć bo "pompa jest dobra" :/
Załamałem ręce zabrałem od nich auto (ASO Inowrocław) i dałem do ASO Bydgoszcz. Tam wstępnie powiedzieli że ciśnienie na cylindrach za niskie ale że musza jeszcze na zimno sprawdzić. Wczoraj dzwonili że jednak ciśnienie jest OK (ufff) i że okazało się że mam padnięty rozrusznik.
100% rozrusznik i nic innego - żadna pompa - Taka jest ostatnia wersja.
Czekam teraz na zamówiony rozrusznik i w piątek mam odebrac uto. Zobaczymy. Obym miał już spokój bo walczę z dziadem od pół roku...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.