Cytat:
|
Człowieku, przestań walić posta za postem bez sensu. Po pierwsze TDDI tak ma, że przy 2000 obrotów przy przyspieszaniu delikatnie go zamula na sekundkę, póxniej idzie dalej, to jest turbodziura (dlatego to dziura, że przydławia, po niej samochód dostaje kopa). Kolejna sprawa, nie znam TDDI, a troszkę już ich widziałem, żeby przy tych około 2000 obr. nie zmieniał dziwięku na taki twardszy, głośniejszy i nieprzyjemny.
Zrozum, że ten tym tak ma albo zrób dokładnie to co napisał kolega misiek990, wydaj pieniądze w błoto, przejmuj się i i tak tego nie zmienisz...
Źle Ci odpala? Zapala Ci się sprężynka podczas jazdy lub przy odpalaniu? Dymi za mocno na czarno? Nie chce przyspieszać powyżej 3000 obr? Jeżeli nie to wszystko jest ok i daj już spokój...
|
Krzysiek_wawa
Jest dokładnie tak jak piszesz nie ma żadnych innych objawów takich jak zapalanie sprężynki , falowania obrotów, złego odpalania czy też dymienia, itp itd. Dziwię się tym objawom ponieważ mialem wczesniej diesle z turbiną i takich efektów nie zaobserwowałem.No ale widocznie w szanownych mondiakach tak jest. Miałem golfa dti i ta turbo dziura byłą całkiem przyjemna bo dodawała mocy w odczuwalny sposób a nie jak tu. trudno, ale dzięki za redę krzysiek_wawa