Pióra wycieraczek - nie ma wyboru ?
Cześć, poprzedni wątek został zablokowany z powodów regulaminowych, więc pod zmienionym tytułem jeszcze raz.
Moje przednie wycieraczki podczas pracy skaczą po przedniej szybkie, no i "chroboczą" o szybę. We wcześniejszych samochodach była to jednoznaczna oznaka ich zbliżajacego się końca życia. Ponieważ smax ma jedną wycieraczkę długości całego kompletu do Punto (z tylnymi włącznie), nie wiem czy może jest to objaw innego problemu. Może są źle ustawione? Na razie wycierają znośnie poza tym skakaniem i chrobotaniem. Odrobina płynu do spryskiwaczy na razie pomaga na trochę.
Ale załużmy, że będę musiał komplecik przednich zakupić.
Co polecacie. Kiedyś do Mondeo kupiłem firmowe Forda, nie były drogie, coś koło 50 zeta za przedni komplet, ale dobre też nie były.
Jakie byście polecali. Ze wstępnych oględzin na alledrogo:
Ford - 150 zeta
Bosch AreoTwin - 160 zeta
.... i to wszystko.
W życiu najlepsze jakie zakupiłem to były Championy. Bardzo dobrze pracowały i zbierały, przez cały jeden rok. Reszta nigdy tyle na dobrym poziomie nie wytrzymała.
Bosh był zwykle ok, ale kosztował niewspółmiernie więcej do zysku jakości.
Są inne opcje?
Czy jest coś inngo nież Bosh i Ford? Jest Champion. Na stacji Norauto do S-maxa ... nie żadnych, nie ma pozycji w katalogu !!!
Dodam, że w zasadzie zamówiłem już Bosha, ta sama cena co oryginalne i chyba dają ciut lepszą perspektywę. Ale to że brak wyboru, nie żadnych nawet shitowych odmian, to dla mnie niespotykane.
|