View Single Post
Stary 11-11-2009, 10:42   #6
gruszek
ford::amateur

Model: Galaxy
Silnik: 1,9 TDI
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Problem z biegiem R w automacie

Cytat:
Napisał jck264 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam kolegę i mogę ręke podać mam to samo, zaczeło się ok dwóch tygodni temu - przyczyna tkwi w zespole zaworów ( któryś z nich w określonej temperaturze poprostu się zacina). Miałem taką usterkę w zeszłym roku o tej samej porze roku , tylko że nie załączał się bieg drugi co mogło doprowadzić do furii . Naprawa skuteczna polegała na czyszczeniu elektrozaworu koszt niestety 2 tys. Komputer nie wykazuje błedu , na wskaźniku pokazywał załączoną 2 , a jechał na 1 dopóki olej skrzyni nie osiągnął odpowiedniej temperatury (fachowiec który to naprawił określił że tylko 2 stopnie różnicy i działało ok). Radził bym serwis który posiada urządzenie do testowania zespołu sterującego - jeżeli wogóle , ja nie mam zamiaru wydawać 2 tysięcy , parkuję auto przodem do jazdy i już .
Dziękuję za odpowiedź, teraz wiem przynajmniej na jakie wydatki się szykować.
Ja również jeśli to możliwe parkuję zawsze przodem do jazdy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Poziom oleju to jest ok.

Jeśli chodzi o serwisy skrzyń automatycznych to niestety w regionie nie jest ich dużo i niestety każdy z nich ma "swoich" speców więc diagnozy bywają rozbieżne.