Temat: [S-MAX 2006-2015] Pióra wycieraczek - nie ma wyboru ?
View Single Post
Stary 11-11-2009, 13:27   #6
andree74
ford::average

Imię: Andrzej
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Pióra wycieraczek - do S-maxa nie ma wyboru

Cytat:
Napisał be_rcik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy same gumy do wycieraczej są uniwersalne? Mają taki sam profil?
Tak...jesli dobrze zrozumialem pytanie...Teoretycznie mozna by kupic same gumki i je wymienic.Tylko teoretycznie poniewaz podczas moich wizyt np. na stacjach gdzie chcialem kupic cale wycieraczki, panowie proponowali mi same gumki i wszystko by bylo ok. gdyby nasze piora mialy dlugosc do 600mm. Z uwagi na to ze mam czujnik deszczu i jedna z wycieraczek jest dluzsza to w praktyce nie da sie ratowac w taki sposob.Ale gdyby byly takie ktore mierza 750 mm to tak. Trzeba jeszcze powiedziec ze gumki do tego typu wycieraczek roznia sie od tych do tradycyjnych pior. Nalezy szukac takich gumek ktore sa dostepne wraz z plastikowa szyna. Najczesciej dostepne na stacjach BP.

Heko. Zgadzam sie z twoja opinia. Ale ustawialbym dopiero ramie do nowej wycieraczki, jesli chodzi o stare piora ktore skacza to chyba nie warto wyginac ramieniem bo moze sie okazac ze po zamontowaniu nowej problem znow by sie pojawil.

Ostatnio edytowane przez andree74 ; 11-11-2009 o 13:32
andree74 jest offline   Odpowiedź z Cytatem