View Single Post
Stary 11-11-2009, 15:10   #4
Krzysiek
ford::advanced

Imię: Krzysiek
Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
Domyślnie Odp: [mk3] fotel kierowcy demontarz siłownika bez demontażu fotel

8. Prowadnicę oddałem tokarzowi aby mi stoczył te wystające rowki po plastikowej zębatce i przystosował ją pod nową zębatkę.
Po 1 dniu oczekiwania dostałem swoją prowadnicę z powrotem z założoną już zębatką.

Na zdjęciu oznaczyłem 3 miejsca.
1. To miejsce na przewiercenie otworu w który należy wbić dołączony do zestawu bolec, następnie usunąć odstającego części tego bolca tak aby przy obracaniu się zębatki wystające części nie ocierały się o obudowę. Otwór ten należy przewiercić wiertłem nr 3.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
2-3 Tutaj macie także też jeden fakt na który trafiłem, otóż do zestawu dołączone są 2 te małe pierścienie, moja obudowa została tak skonstruowana, że pierścień nr 2 nie zmieścił by się w tym rowku więc został lekko stoczony przez tokarza aby wpasował się idealnie w rowek obudowy.

I w taki oto sposób nowa zębatka jest gotowa do ponownego założenia. Należy pamiętać też o nałożeniu trochę smaru bądź tawotu w okolicy tej zębatki aby było jak najmniejsze tarcie.

Tyle ode mnie, przyjemnej pracy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.