View Single Post
Stary 12-11-2009, 20:59   #1248
slammer78
ford::amateur

Model: C-Max
Silnik: 136 KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: NAWIGACJA DENSO - co powinieneś wiedzieć

Witajcie Koledzy! Proszę Was o pomoc w następującej sprawie: od kilku dni jestem posiadaczem Forda C-Maxa 2007 r. z nwigacją Denso. Niestety od samego początku kiedy kupiłem auto mam z nia problem. Prawdopodobnie mam uszkodzony czytnik nawigacji (tak to się chyba nazywa bo jest to schowane w schowku pasażera). Co mogę z tym dalej zrobić żeby w końcu działał mi cały panel? Problem polega na tym że kiedy odpalę auto wszystko na panelu miga przez okolo 5-8 min a po tym czasie wszystko wraca do normy i panel świeci normalnie (ale radio nie gra). Kiedy zgaszę auto sytuacja się powtarza. Cały panel przełożyłem do Focusa żeby sprawdzić i tam wszystko działa poprawnie. Byłem z tym problemem u "fachowca" i właśnie to on stwierdził że czytnik jest uszkodzony dlatego tak mi wszytko na wyświetlaczu wariuje. Pytanie mam do WAS: co mogę z tym zrobić? czy można kupić sam czytnik nawigacji dvd? Czy trzeba to potem jakoś zestroić z panelem żeby całość działała poprawnie? Proszę Was o pomoc bo autkiem jeździ mi się super tylko jest w nim głucho bo radio nie gra no i strasznie denerwuje to miganie. Z góry dziękuję za pomoc!
slammer78 jest offline   Odpowiedź z Cytatem