Co do śrubek, to do tych kołków pasują zwykłe blachowkręty (4.8 x 16mm). W ASO można kupić, ale po co dawać kilka złotych za sztukę i do tego jak zwykle na miejscu tego nie będą mieli. Jak wszystko u nich, tylko na zamówienie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Weź ten kołek i w jakimś sklepie dopasujesz wkręt. Najlepiej z jakimś mniej popularnym wzorem, bo ten proponowany przez FORDA to zwykły krzyżak. Dla złodziei to kilka sekund, żeby Twoje lampy buchnąć. Zamiast tego kołka, można zastosować inne rozwiązanie, byleby usztywnić lampę w zderzaku.
Co do lamp, to udało mi się kupić jakieś zamienniki, prawie nowe za 40zł. Znajomy załatwił mi z jakiegoś rozbitka. Niedawno miałem okazję zobaczyć oryginalne i szczerze mówiąc nie widzę różnicy w jakości świecenia. Może podczas mgły ta różnica byłaby widoczna, gdybym w danym momencie widział oba źródła światła.
Jeżeli masz okazje tanio kupić oryginały to ja bym się nie zastanawiał. Pytanie tylko za ile i czy w razie czego nie będzie Ci żal tych pieniędzy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dotychczas jechałem ze dwa razy we mgle i jest poprawa w stosunku do jazdy na zwykłych mijania. Nie zaobserwowałem jednak, żeby mijania mi się obniżały. A koledzy na forum pisali, że im się obniżają podczas włączania halogenów...
Do tego, jeżeli jedziesz w ciemnym lesie, to bardzo się przydają nawet podczas dobrej widoczności. Wcześniej zobaczysz zwierzynę, która stoi przy drodze i w najmniej odpowiednim momencie na nią wbiega :/ Już dwa razy miałem awaryjne hamowanie z powodu takich spacerów saren. Światła maja dosyć szeroki strumień światła.