Temat: [Mondeo 2000-2007] BIXENON - co o tym sądzicie?
View Single Post
Stary 13-11-2009, 10:55   #14
TiM
ford::professional

Model: Mondeo
Silnik: 1.8 TDCi 125/144KM 340/403Nm :) chip by heko
Rocznik: 12.2007
Domyślnie Odp: BIXENON w Mondeo - co o tym sądzicie?

Cytat:
Napisał dikileiden Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przy okazji tematów z xenonami mam wrażenie że sporo ludzi-porządnych obywateli chciało by naprawić świat-wskazać prawidłową drogę ale im to nie wychodzi. Np.tego nie wolno ,to musi być .Ludzie mieszkam w Holandii 6 lat ,mam drugie auto na holenderskich tablicach i w aucie są xenony bez spryskiwacz,bez poziomowania i auto przechodzi przeglądy bez mrugnięcia oka .Powiem inaczej mój szef ostatnio odbierał nowe BMW 3 z salonu bez xenonów i na miejscu dostał propozycję o założeniu zestawu HID za 250 euro ,podkreślę do auta z gwarancją od dealera BMW w Amsterdamie. Tak że nigdzie nie przejmują się że auto nie ma spryskiwaczy lub poziomowania , policja ani stacje diagnostyczne nie stwarzają problemów tym którzy jeżdżą na tzw. HID xenon .Tylko w Polsce płaczecie że ten czy tamten nie ma tego lub owego. Ludzie świata nie zmienicie i przestańcie pisać że tego nie wolno a to wolno bo to jest żenujące. Bo tylko w Polsce jest temat nie legalnych xenonów .
Mam gdzieś jakie są przepisy w Holandii, jakie w Polsce a jakie w Burkina Faso - prawo doskonałe nie jest. Natomiast, faktem jest, że wpienia mnie niemożebnie jak widzę jednego barana na długich, drugiego z włączonymi halogenami i trzeciego z pseudoksenonami a wszytkich uhahanych, bo oni dobrze widzą drogę. I nie obchodzi ich, że wszyscy jadący z naprzeciwka wręcz odwrotnie. Tu chodzi o myślenie. Nie o prawo.